Fosc, cançons per veure-hi clar

AQUÍ podeu veure el nom dels MECENES

que han fet possible aquest disc

“Fosc, cançons per veure-hi clar” (Temps Record 2017), és el títol del segon àlbum de la cantant i cantautora Anaïs Vila, creat entre les ciutats de Liverpool i Barcelona. El disc inclou 12 temes, 6 en català i 6 en anglès, i fa un pas endavant pel que fa a la sonoritat i a la instrumentació dels temes. Vila deixa enrere la vessant més acústica i aposta per un disc de pop d’autor, amb tocs de soul i amb clares influències de la música anglosaxona del moment. L'amor, la solitud, l'enyor i el dubte són els temes principals de les cançons de “Fosc”, un disc bilingüe que comença amb els temes més foscos i que, a poc a poc, es va il·luminant.

Aquest nou disc manté l’essència creativa del primer, amb cançons sortides de la necessitat d’expressar sentiments, sensacions i experiències viscudes, però fa un pas endavant en el tractament del so, les textures i la producció global del projecte. Gravat a Medusa Estudio Barcelona durant el mes de juliol del 2017, Anaïs Vila compta amb la producció de Roger Rodés (Macaco, Manu Guix...) i els arranjaments i la coproducció de Pep Soler. Masteritzat a Liverpool pel tècnic i productor Tony Draper, Vila gaudeix de col·laboracions especials com la de la pianista i compositora Clara Peya, al piano d’Em perdo (Bonus track); la veu del joveníssim cantautor anglès John Farrington a But we are still here, i les veus de les cantants Violeta Batista i Raquel Herreros a De mi.

Entre els dits

"Entre els dits" és un disc íntim, sincer i personal. Engloba tres d’anys d’emocions, sentiments i experiències viscudes en forma de cançons. Anaïs Vila fa un recull dels temes que ha anat creant i grava dotze cançons (i un bonus track) que parlen d’amor, desamor, desig, amistat i expectatives de futur. Sentiments que els descriu d’una manera poètica, però alhora directa, i que s’entrellacen i s’emmotllen amb les melodies de cada tema. Ella mateixa reconeix que en el procés creatiu una melodia no avança si la lletra no ho fa, i viceversa.

 

Les cançons d’Entre els dits han estat gravades a Medusa Estudio durant el setembre de 2014, per Juanjo Alba, i mesclades i masteritzades per Roger Rodés el novembre de 2014. Jordi Blanes “Petit (baix i contrabaix), Josep Cordobés (bateria i percussió), Mateu Peramiquel (piano, teclat i rhodes) i David García (guitarres) són la banda que acompanya la veu d’Anaïs Vila. Neus Tamayo (violoncel) i Òscar Latorre, Albert Carrique i Miki García Sarrió (trompeta, saxo alt i trombó) apareixen també en un tema. En aquest projecte hi col·laboren, a més, Sandra Sangiao a la veu i Oriol Guillén amb la guitarra a “Record” i Manu Guix al piano en el Bonus track, regravant per segona vegada “Blanca”.

 

El disc el coprodueix la mateixa Anaïs Vila, juntament amb Pep Soler, que també firma alguns arranjaments del projecte. "Entre els dits" l’edita la discogràfica Temps Record el gener del 2015. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now