top of page
balco1_nonegre_edited.jpg

Fosc, cançons per veure-hi clar

AQUÍ podeu veure el nom dels MECENES

que han fet possible aquest disc

“Fosc, cançons per veure-hi clar” (Temps Record 2017), és el títol del segon àlbum de la cantant i cantautora Anaïs Vila, creat entre les ciutats de Liverpool i Barcelona. El disc inclou 12 temes, 6 en català i 6 en anglès, i fa un pas endavant pel que fa a la sonoritat i a la instrumentació dels temes. Vila deixa enrere la vessant més acústica i aposta per un disc de pop d’autor, amb tocs de soul i amb clares influències de la música anglosaxona del moment. L'amor, la solitud, l'enyor i el dubte són els temes principals de les cançons de “Fosc”, un disc bilingüe que comença amb els temes més foscos i que, a poc a poc, es va il·luminant.

Aquest disc manté l’essència creativa del primer, amb cançons sortides de la necessitat d’expressar sentiments, sensacions i experiències viscudes, però fa un pas endavant en el tractament del so, les textures i la producció global del projecte. Gravat a Medusa Estudio Barcelona durant el mes de juliol del 2017, Anaïs Vila compta amb la producció de Roger Rodés (Macaco, Manu Guix...) i els arranjaments i la coproducció de Pep Soler. Masteritzat a Liverpool pel tècnic i productor Tony Draper, Vila gaudeix de col·laboracions especials com la de la pianista i compositora Clara Peya, al piano d’Em perdo (Bonus track); la veu del joveníssim cantautor anglès John Farrington a But we are still here, i les veus de les cantants Violeta Batista i Raquel Herreros a De mi.

Contradiccions

Contradiccions” (Temps Record, 2020), el nou disc d’Anaïs Vila, posa en èmfasi la seva evolució. Un so renovat, un nou univers estilístic, dosis de crítica social i els petits detalls que la caracteritzen, s’uneixen en el seu últim àlbum. Les guitarres elèctriques i els sintetitzadors marquen el nou espai sonor de Vila, que deixa enrera la vessant més acústica i busca un nou camí amb una instrumentació sense baix elèctric. Les seves lletres, sempre cuidades i sinceres, ressonen farcides de veritats a través de la seva veu, continguda i alhora plena de matisos. Sona d’avui, sona real, sona de dins, sona madur.

Produït pels músics Andreu Moreno (Eduard Gener, Clara Peya…) i Pep Soler (Person Person, Hesse…), que també firmen la gravació dels sintetitzadors i Moreno les bateries, s’hi uneixen les guitarres elèctriques de Jordi Bastida (Trau, Els Pets, Ramon Mirabet…). Gravat i mesclat a Medusa Estudio Barcelona l'estiu del 2019 per Juanjo Alba i Roger Rodés, el disc ha estat possible després d’una exitosa campanya de micromecenatge.

PORTADA DIGITAL FINAL-01.jpg

AQUÍ podeu veure el nom de les MECENES

que han fet possible aquest disc

Entre els dits

"Entre els dits" (Temps Record, 2015) és un disc íntim, sincer i personal. Engloba tres d’anys d’emocions, sentiments i experiències viscudes en forma de cançons. Anaïs Vila fa un recull dels temes que ha anat creant i grava dotze cançons (i un bonus track) que parlen d’amor, desamor, desig, amistat i expectatives de futur. Sentiments que els descriu d’una manera poètica, però alhora directa, i que s’entrellacen i s’emmotllen amb les melodies de cada tema. Ella mateixa reconeix que en el procés creatiu una melodia no avança si la lletra no ho fa, i viceversa.

 

Les cançons d’Entre els dits han estat gravades a Medusa Estudio durant el setembre de 2014, per Juanjo Alba, i mesclades i masteritzades per Roger Rodés el novembre de 2014. Jordi Blanes “Petit (baix i contrabaix), Josep Cordobés (bateria i percussió), Mateu Peramiquel (piano, teclat i rhodes) i David García (guitarres) són la banda que acompanya la veu d’Anaïs Vila. Neus Tamayo (violoncel) i Òscar Latorre, Albert Carrique i Miki García Sarrió (trompeta, saxo alt i trombó) apareixen també en un tema. En aquest projecte hi col·laboren, a més, Sandra Sangiao a la veu i Oriol Guillén amb la guitarra a “Record” i Manu Guix al piano en el Bonus track, regravant per segona vegada “Blanca”.

 

El disc el coprodueix la mateixa Anaïs Vila, juntament amb Pep Soler, que també firma alguns arranjaments del projecte. 

bottom of page