top of page
IMG_8614-01.jpeg

"Vocalista con buena técnica y recursos y letrista emotiva"

ESTEBAN LINÉS, La Vanguardia

"Lluminosa Anaïs Vila"

MARTA PICH, Regió7

"L’artista de Santpedor és una troballa molt dolça i entranyable" 

FESTIVAL STRENES

 

“Una veu dolcíssima i tímbricament rica, s’erigeix com a principal argument de la seva proposta, marcada per un pop d’autor suggerent, gens cerimoniós, sota unes lletres franques, emocionals, introspectives i autobiogràfiques” 

DAMIÀ VICENS , Regió7

Anaïs Vila (1988) és una cantautora i cantant catalana nascuda a Santpedor.

 

Ha publicat "Entre els dits" (Temps Record, 2015) , "Fosc, cançons per veure-hi clar" (Temps Record, 2017) i "Contradiccions" (Temps Record, 2020). Ha actuat al Festival de Guitarra de Barcelona (maig 2015), al Festival Strenes de Girona (abril 2016), a les Vesprades de Fonollosa (juliol 2016), al Festival Barnasants (2017 i 2018) o a l'Altacústic (2019). Finalista dels Premis Descoberta i dels Enderrock com a artista revelació i millor cançó d’autor per “Entre els dits” el 2016, Vila ha presentat, també, les seves cançons a Liverpool, el desembre del 2017.

Anaïs Vila ha tret a la llum, també, un EP digital juntament amb Gerard De Pablo, líder de Pantaleó, titulat "Epíleg" (Temps Record, 2019) on han revisat a guitarra i veus alguns dels seus temes més emblemàtics. Durant un any han fet gira junts per Catalunya i Menorca.

Paral·lelament al seu projecte com a cantautora, Vila ha format part de les Wom's Collective, un projecte musical liderat per Clara Luna i Laia Fortià i, juntament amb Magalí Datzira i Gessamí Boada, grava veus i guitarres al primer àlbum d'aquest grup. A més a més, ha participat en les produccions EXISTÈNCIA PARAL·LELA (performance de música i dansa) i HOMENATGE A LLACH, al costat del pianista Mateu Peramiquel, i ha posat veu a HESSE, un projecte de música electrònica de Pep Soler, amb el que han editat dos àlbums ("Prometeu" i "Febre"). Actualment i des d'inicis del 2022 la podem veure fent gira amb Joan Dausà, coma guitarrista, teclista i corista.  Anaïs Vila ha col·laborat i compartit escenari amb artistes com Clara Peya, Mazoni, Enric Verdaguer, Manu Guix o Gessamí Boada, entre d'altres.

S’ha format com a músic a la EMM de Santpedor durant la seva infantesa i adolescència, ha rebut classes de cant clàssic de Núria Checa i de cant modern de Gemma Abrié, Errol Woisky, Isabel de Llanos i Rubén Fernàndez, quatre anys de tècnica vocal amb Elisabeth Castro i un any amb Mariona Castillo, amb qui segueix treballant veu i cos. Ha estudiat un any de comèdia musical a l’escola Coco Comín de Barcelona i dos anys de Jazz i Música Moderna al Taller de Músics de Barcelona. El 2016-17 va estudiar el Foundation Certificate in Pop Music & Music Technology en l'especialitat de songwriting a la LIPA (Liverpool Institute For Performing Arts), la prestigiosa escola d'arts fundada per Paul McCartney.

Anaïs Vila és, també, llicenciada en periodisme per la UAB i Màster en Estudis Teatrals per l'Institut del Teatre i la UAB i ha combinat la música amb la ràdio, gestionant el fil musical d’Ona Bages-Moianès, dirigint un programa infantil a Ràdio Santpedor (2012-15), el programa musical "Efecte Sonor" a Ona Bages (2016-17) i versionant en directe temes clàssics a M80 Ràdio (2013-14).  Actualment, combina els escenaris amb la docència a l'Escola de Música de Gràcia de Barcelona i a l'Aula de Música Moderna de Terrassa.

bottom of page